1 Ağustos 2012 Çarşamba

Plywood Malzeme

Film kaplı ahşap kontrplak olarak da isimlendirilen plywood modern teknoloji ile üretilen bir üründür. Otomotik soyma yöntemiyle elde edilen uygun kalınlıktaki levhaların, kurutma işlemine tabi tutulduktan sonra, lif yönleri birbirine dik olarak (suyuna ve sokrasına) şekilde tutkallanıp gerekli basınç altında preslenerek elde edilen geniş yüzeyli paneldir.

Yapıştırma esnasında kullanılan Fenolformaldehid reçinesi erozyona, mikro organizmalara, sıcak ve soğuk suya karşı yüksek direnme gücü sağlar.

Çok dayanıklı olması sebebiyle defalarca kullanım sağlayan plywood, düzgün yüzeyi sayesinde brüt beton elde etme imkanı sağlar. Kullanımı pratiktir. makine ile kolayca kesilir, hafiftir. Kalıp işçiliğinde tasarruf sağlarken ince kullanabilme imkanından dolayı malzeme metreküpünden de tasarruf sağlar. Betondan çıkan şerbeti emmediği gibi, betonun kurumasını önler ve yüksek mukavemet olmasını sağlar. Homojen ve standart bir malzemedir. Koruma işlemleri yapıldığı takdirde ne güneş ışığından, ne sert donma koşullarından, ne de sudan etkilenir. Zaiyatı düşürür. Nakliye ve depolamada kolaylık sağlarken iş bittiğinde dahi başka amaçlar için kullanılabilir. (Defalarca kullanımdan sonra bile parçalanıp yok olmaz.)

Dayananıklılığı ve kalitesi nedeniyle Bulgar ve Rus Plywood 'ları sektörlerde en çok tercih edilen ürünlerdir. Zorlu hava şartlarına dayanabilen Huş ve Kavak ağaçlarından üretilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder