29 Eylül 2012 Cumartesi

Esnek kontrplak

Esnek kontrplak. Mimari tasarımda ve mobilya üretiminde son yıllarda takdir kazanmış bir üründür. Elastikiyet ve dayanıklılık gibi fiziksel özelliklerinin yanı sıra ekonomik olması ve kullanımda kolaylık sağlamsı tercih sebebi olmuştur. Birçok uluslar arası tanınmış firma tarafından titiz testlere tabi tutulmuş ve kalite konusunda da kabul görmüştür.

Esnek kontrplak ile kavisli işler yapmak, özellikle de dar yarı çap gereken yerlerde kullanarak hayal gücünüzün gerçeğe dönmesi çok daha kolay. İstenilen şeklin yaratılmasında tektir. Bir yüzeye yapıştırılması, lamine edilmesi veya üstüne laminat, kaplama yapıştırılması istediğiniz şekilde kalmasını sağlayacaktır. Maliyeti masiften e diğer alışılmış malzemeler kullanılan yöntemlerden çok daha ucuzdur.İstediğiniz kalınlığa farklı kalınlıklardaki esnek kontrplakların yapıştırılması ile ulaşılabilirsiniz.

Esnek kontrplak uzun ömürlü, güvenilir, kolayca depolanan, taşınabilen ve uygulanan bir üründür. Hızlı ve emniyetli çalışılır. Levhaların bulundukları ortam koşullarına uyum sağlayabilmesi için işlemlerden önce 24 saat kullanılacağı ortamda tutulması gerekir.

Kullanım ve Depolama özellikleri:

Levhaları düz, temiz, gölge ve kuru yerde saklayınız

Esnek kontrplak parçaları tutkallanıp kuruduktan sonra kurudukları şekilde kalacaktır. Levhaların üzerine laminat veya kaplama yapıştırılmak isteniyorsa plakalara ilk şekil verilirken veya şekil verildikten sonra yapıştırabilir. Kaplama veya laminat, levhalar istenilen şekil verildikten sonra, bally gibi tutkallar kullanılarak yapıştırılmalıdır. Eğer istenirse kaplama veya laminat esnek kontrplak parçaları ile birlikte preslenebilir.

Yapıştırılmadan önce levhaları birkaç defa bükünüz. Herhangi bir ahşap yapıştırıcı yapıştırmak için kullanılır.

Levhaların düz yüzeyde taşınması gerekmektedir. Tek levha sarılmış şekilde taşınabilir ancak uzun süre o şekilde kalmamalıdır.

Bulundukları ortam koşullarına uyum sağlayabilmesi için işlemlerden önce 24 saat kullanılacağı ortamda tutulması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder