19 Haziran 2012 Salı

Shingle Uygulama

Çatı Eğimleri

Çatı eğimi çatı şekline bağlıdır.
Standart Shingle uygulaması için yoğun eğimler 17° - 80° arasıdır

1- Düz Çatı: Eğim açısı 5° ye kadar olan çatılardır.
2- Orta Eğimli Çatı: Eğim açısı 5°- 40° arasında olan çatılardır.
3- Dik Çatı: Eğim açısı, 40°'den fazla olan çatılardır.

Uygulama Şekli

Shingle,ısı yalıtımlı / yalıtımsız ,ahşap,metal konstrüksiyonlu ya da eğimli beton çatılarda;cephelerde uygulanır.
Shingle kaplanacak eğimli beton çatılarda,çatı yüzeyine tesbit edilen mertekler arasına ısı yalıtımı panelleri döşenir.Mertekler üzerine döşenen OSB paneller ile ısı yalıtımı levhaları arasında çatı eğimi yönünde hava sirkülasyonu sağlayacak bir boşluk bırakılır. OSB paneller üzerine 'Shingle Örtü' kaplanarak, yüzey Shingle uygulamasına hazır hale getirilir. Shingle uygulaması özel shingle çivileri kullanılarak kaplanır.

Eğimli ahşap çatılarda ise,tamamlanmış ahşap çatı konstrüksiyonu üzerindeki mertekler üzerine OSB levhalar çakılır,üzerine 'Shingle Örtü' kaplanarak,yüzey shingle kaplamaya hazır hale getirilir.  Shingle uygulaması özel shingle çivileri kullanılarak, Shingle Uygulama Kılavuzu'nda belirtilen esaslara uygun olarak kaplanır.Ahşap konstrüksiyonlu çatı sistemi,ısı yalıtım levhaları kullanılarak ta çözülebilir. Bu sistemde,çatı arasının kullanıldığı ve kullanılmadığı durumlarda ısı yalıtımı levhaları farklı montaj detayları ile uygulanmaktadır.

Her iki halde de nemli havanın sistemden atılabilmesi için ısı yalıtımı yapılmış yüzeyin dış taraftan hava koridorları bırakılmalı, ve öngörülen sayıda havalandırma profilleri kullanılmalıdır.Baca dibi,çatı ışıklandırma kenarları,oluk,duvar dibi,yatay ve eğik mahyalarda uygulama, Shingle Uygulama Kılavuzu'ndaki detaylara belirtilen esaslara göre yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder